Aardappelsaladefoodblogswap

Foodblogswap: Aardappelsalade

Marjolein Teklu Bijgerecht, Recepten 2 Comments

De maand juni is alweer bijna voorbij! Wat gaan de weken toch snel! Het einde van de maand betekent voor mijn blog: tijd voor de Foodblogswap! Want ook deze maand deed ik daar weer aan mee. Een paar maanden terug kookte ik zoetzure kip van de website Love my food en ook deze maand mocht ik weer iets van deze website koken. Dat vond ik helemaal niet erg, want de vorige keer vond ik het al lastig kiezen omdat ik zo enorm veel lekkere gerechten zag! Dit keer koos ik om aardappelsalade te maken, een gerecht wat ik al langer wilde maken. Nu het zomer is, en het hopelijk ook vaak mooi weer gaat worden, vind ik dit soort salades altijd lekker als bijgerecht, bij een bbq of een picknick bijvoorbeeld. Het originele recept vindt je hier, ik heb er mini augurkjes aan toegevoegd (die vind ik zo enorm lekker!), en wat extra gedroogde dragon. Ik hoop dit komende zomer nog heel vaak te gaan maken, heerlijk!!

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eieren, hard gekookt
  • 1/2 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes
  • 7 cornichons, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 65 gram creme fraiche
  • 1 theelepel dyon mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • peper en zout

Bereiding:

  • Schil de aardappels, halveer ze (of snijd in kwarten als je grote aardappels hebt) en kook ze ongeveer 15 minuten.
  • Giet ze af en laat ze een beetje afkoelen. Snijd ze vervolgens in plakjes en roer de witte wijnazijn erdoorheen.
  • Meng voor de dressing de mayonaise met de crème fraiche, mosterd en olijfolie en roer de dragon erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd het ei in stukjes en doe dit samen met de ui, bleekselderij en augurkjes door de aardappels heen.
  • Roer dan de dressing er goed doorheen en breng nog op smaak met peper en zout.
  • Zet in de koelkast en laat het daar een paar uur staan.

Eet smakelijk!

Deel deze post

Reacties 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *