Chilicheesefries

Chili cheese fries

Marjolein Teklu Bijgerecht, Recepten 0 Comments

Zoals je misschien al eerder hebt gelezen doe ik mee als bloginsider voor Celavita en Leuke Recepten. Een paar weken geleden kreeg ik verschillende aardappels om te testen en daarmee maakte ik deze shepherd’s pie. Afgelopen week kreeg ik weer een nieuw pakket, ik was erg benieuwd wat ik dit keer mocht gaan testen! In het pakket zaten 2 soorten frietjes. Aangezien wij thuis geen frituurpan hebben (zelfbescherming, ik ben te dol op bitterballen namelijk), had ik nog nooit frietjes gemaakt. Ik weet wel dat je het ook in de oven kunt doen, maar dat had ik nog nooit gedaan. Dit was een mooie gelegenheid om eens te doen! Toen ik aan het bedenken was wat ik ermee zou gaan maken kwamen de chili cheese fries in mijn gedachten die ik een tijdje terug in een Amerikaans cafe in Rotterdam had gegeten. Die vond ik erg lekker en wilde wel een poging wagen om ze na te maken. Hoewel dat gefrituurde twisterfries waren, en ik dit van wat gezondere ovenfrietjes met schil zou gaan maken, dus helemaal hetzelfde is het niet. Maar ondanks dat deze variant wat minder gezond is, is ie wel heel lekker geworden! Ik heb voor deze saus wel een stuk echte cheddarkaas gebruikt, niet van die nep-plakken die je heel goedkoop in de supermarkt koopt.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 zak van 700 gram Celavita frietjes met schil
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 400 ml melk
  • 100 gram cheddarkaas
  • ongeveer 10 jalapeño schijfjes
  • scheutje ketchup
  • snufje zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Verspreid de frietjes op een bakplaat en bak de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rasp de kaas.
  • Smelt de boter op laag vuur in een steelpannetje en roer de bloem er met een garde door zodra de boter is gesmolten.
  • Als het boter-bloem mengsel goed geroerd is, voeg dan beetje voor beetje de melk toe en blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
  • Als alle melk in de pan zit, breng de saus dan al roerend aan de kook. De saus dikt dan in.
  • Voeg dan de geraspte kaas toe en blijf roeren tot deze gesmolten is. Doe er vervolgens wat ketchup door, ongeveer 1 flinke eetlepel. Roer dan ook de jalapeño pepertjes erdoor en breng op smaak met wat zout.
  • Schep de saus over de frietjes en garneer met nog wat extra jalapeno’s.

Eet smakelijk!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *