Borrelbrood

Borrelhapjes met Boursin

Marjolein Teklu Bijgerecht, Recepten, Tussendoortje 1 Comment

Als je me op Facebook of Instagram volgt heb je al kunnen zien dat ik meedoe met een bloginsiders actie in samenwerking met Boursin en Uit Paulines Keuken. De opdracht was om borrelhapjes te maken met Boursin. Nu houd ik van borrelen en vind ik Boursin erg lekker, dus deze opdracht was erg leuk om te doen! Vandaag deel ik twee verschillende borrelhapjes met je die ik voor deze actie heb gemaakt. Ik heb nog veel meer ideeën, die ga ik denk ik ook nog een keertje uitvoeren en met jullie delen. Maar voor nu deze twee lekkere hapjes: ei-wraps met kipfilet, komkommer en boursin, en een borrelbrood met boursin, bosui en geraspte kaas. Allebei erg lekker!

Ik vind borrelhapjes altijd leuk om te maken, maar wat voor mij wel een vereiste is als ik het ga maken, is het dat het me weinig tijd kost. Want je maakt dan toch al snel een paar verschillende soorten en bent toch wel even bezig, dus de hapjes apart van elkaar moeten (vind ik) lekker snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. En dat is met deze hapjes goed gelukt, klaar in een handomdraai!

Borrelbrood met Boursin en geraspte kaas

Ingrediënten voor 1 brood:

  • 1 italiaanse bol
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • handje geraspte kaas
  • boursin

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  • Snijd het brood horizontaal en vertikaal in, maar niet helemaal doorsnijden, de bodem moet heel blijven. Je snijd er een soort blokjespatroon in.
  • Vul de ruimtes met Boursin, geraspte kaas en verdeel de bosui er ook in.
  • Zet het brood op een bakplaat in de oven en bak het ongeveer 10 minuutjes.
  • En klaar is je heerlijke borrelbrood!

Borrelbrood

 

Ei-wrap met Boursin, kipfilet en komkommer

Ingrediënten voor 1 wrap:

  • 2 eieren
  • 2 -3 plakjes kipfilet
  • komkommer
  • boursin
  • peper en zout
  • 1/2 theelepel gedroogde bieslook
  • klontje boter

Bereiding:

  • Kluts de eieren los en breng op smaak met peper, zout en de gedroogde (of verse) bieslook.
  • Verhit in een koekenpan op laag vuur het klontje boter en giet het ei-mengsel in de pan.
  • Laat op laag vuur de wrap gaar worden, als de bovenkant droog is draai je hem om om aan de andere kant nog even te bakken.
  • Haal de wrap dan uit de pan en laat hem afkoelen.
  • Smeer er, als hij is afgekoeld, een laag Boursin op en verdeel de kipfilet erop. Verdeel er ook wat komkommer overeen en rol voorzichting op.
  • Snijd in stukjes en zet de stukjes vast met cocktailprikkers.
  • En ook je wraps zijn klaar!

eiwrap

 

Deel deze post

Reacties 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *