aziatischekomkommersalade

Aziatische komkommersalade

Marjolein Teklu Bijgerecht, Recepten 1 Comment

Deze Aziatische komkommersalade is echt een heerlijk bijgerecht. Meestal als ik een komkommersalade maak, hou ik het heel simpel en doe ik er wat azijn, suiker en peper doorheen, maar op Pinterest kwam ik het idee tegen voor een Aziatische variant met wat meer ingrediënten. Ik besloot hiermee aan de slag te gaan en uiteindelijk is het onderstaand recept geworden. Heel erg lekker!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 1 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel honing
  • zout
  • chilivlokken

Bereiding:

  • Snijd de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne halve dingen.
  • Meng de komkommer met de rode ui en de sesamzaadjes.
  • Meng voor de dressing de rijstazijn met de honing en sesamolie. Doe er wat zout en chilivlokken doorheen. Roer door door elkaar en giet dit over de komkommer.
  • Meng alles goed met elkaar, en doe er eventueel nog extra chilivlokken overheen.
  • Eet smakelijk!

* De salade is het lekkerst als je hem al van tevoren maakt en nog een tijdje in de koelkast zet zodat de smaken zich met elkaar kunnen mengen!

Deel deze post

Reacties 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *