DSC09069

Foodblogswap: rijstepap

Marjolein Teklu Ontbijt, Recepten 1 Comment

Het is weer het einde van de maand en dat betekent: tijd voor de Foodblogswap! Ik deed weer mee en mocht koken van de site Eet het beter, een website vol heerlijke recepten waarvan ik er zeker nog meer ga koken dan alleen het recept wat ik uitkoos voor de Foodblogswap! Maar ik moest er eentje uitkiezen, en dat is dit recept geworden. …

groenelinzensoep

Groene linzensoep

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Als ik linzen eet zijn het eigenlijk bijna altijd rode linzen. Lekker door de soep of een stoofschotel. Groene linzen eet ik heel weinig, maar laatst maakte ik groene linzensoep en dat was me toch lekker! De rode variant wordt helemaal zacht als ze gekookt zijn, maar deze houden nog een lekkere ‘bite’. Ik vond het een groot succes! Er …

aziatischekomkommersalade

Aziatische komkommersalade

Marjolein Teklu Bijgerecht, Recepten 0 Comments

Deze Aziatische komkommersalade is echt een heerlijk bijgerecht. Meestal als ik een komkommersalade maak, hou ik het heel simpel en doe ik er wat azijn, suiker en peper doorheen, maar op Pinterest kwam ik het idee tegen voor een Aziatische variant met wat meer ingrediënten. Ik besloot hiermee aan de slag te gaan en uiteindelijk is het onderstaand recept geworden. …

shepherdspie3

Shepherd’s pie met zoete aardappel

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 4 Comments

Net voor kerst ontving ik weer een nieuwe foodybox met daarin weer allemaal lekkere producten om te testen. Een van de dingen die erin zat was een blik gepelde tomaten van Mutti. Ik besloot om hiermee een shepherd’s pie te maken, maar dan met zoete aardappel. Er staat al een recept voor shepherd’s pie op mijn site, maar ik heb nu een …

pastaboursinoven

Pasta boursin ovenschotel

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 3 Comments

Een tijdje terug deelde ik het recept van pasta boursin met je en vandaag heb ik een nieuw recept met pasta en boursin, namelijk een ovenschotel. Ik vind pasta uit de oven altijd erg lekker, met een laagje geraspte kaas eroverheen…hmm!! Deze ovenschotel is ook echt heel lekker geworden, en het is zo simpel om te maken! Je kunt dit ook prima van …

stoofperen

Stoofpeertjes

Marjolein Teklu Bijgerecht, Recepten 0 Comments

Iets wat echt al heel erg lang op mijn to-cook lijstje stond om eens te maken (ja, die lijst is heel lang!!) waren stoofpeertjes. Stond zeg ik, want inmiddels kan ik het eindelijk afstrepen! Ik ben echt dol op stoofpeertjes en ik dacht dat het best ingewikkeld was om ze te maken, maar dat is dus echt niet zo ben ik …

Appelmoes

Appelmoes

Marjolein Teklu Bijgerecht, Recepten 0 Comments

De feestdagen staan weer voor de deur en veel mensen zijn bezig met het bedenken van het kerstmenu. Ik ben er niet heel erg mee bezig moet ik eerlijk bekennen, maar dat komt vooral omdat ik momenteel druk bezig ben met onze kleine meid. Uiteraard komt er met kerst een lekker diner op tafel, maar ik moet nog verzinnen wat …

Pesto

Pesto

Marjolein Teklu Bijgerecht, Recepten 0 Comments

Iets wat ik eigenlijk altijd kant en klaar koop is pesto. Gewoon omdat het lekker makkelijk is. Maar eigenlijk is het net zo makkelijk om het zelf te maken! Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, stopt alles in je keukenmachine en die doet verder het werk. Even wachten, en klaar is je pesto! Super simpel en veel …

tikkamasala

Tikka masala met bloemkool en kikkererwten

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Er staat al een recept voor tikka masala op mijn site, namelijk een variant met zoete aardappel en spinazie. Vandaag heb ik een andere variant voor je, ook vegetarisch, dit keer met bloemkool en kikkererwten. Omdat de verse bloemkool was uitverkocht toen ik mijn boodschappen hiervoor haalde, kocht ik een pak diepvries bloemkoolroosjes en dat smaakte net zo goed. Dus …

Kofta

Kofta

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Zo, na een aantal weken helemaal niks te hebben gedaan voor mijn blog (ik had flink vooruit gewerkt waardoor ik ook even niks hoefde te doen), is het nu weer tijd om in actie te komen. Inmiddels alweer iets meer dan 5 weken geleden ben ik bevallen van een prachtige en gezonde dochter en geniet ik enorm van haar! Maar …

Gevuldepaprika

Gevulde paprika’s

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Vandaag heb ik weer een lekker receptje voor je, namelijk een recept voor gevulde paprika! We (ik wel tenminste) zijn al snel geneigd om een paprika in stukjes te snijden en ergens doorheen te doen, ook erg lekker, maar je kunt ze ook heel makkelijk vullen met een lekkere vulling en bakken in de oven. Gevulde paprika’s zijn niet alleen …

groentesoep

Hollandse groentesoep met ballen

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Lunch, Recepten 0 Comments

Groentesoep met ballen. Echt een (vind ik) typisch Hollands gerecht. Lekker voor op zondagmiddag of avond, met een stokbroodje met smeerseltjes…ik denk dat er geen Nederlander is die deze soep nog nooit op heeft. En ik denk ook wel dat iedereen er een beetje zijn/haar eigen draai aan geeft, een vast recept is er volgens mij niet voor. Ik heb …

broodjebrie

Pistolet met brie, peer en walnoten

Marjolein Teklu Lunch, Recepten 0 Comments

Vandaag heb ik weer een lekkere lunchtip voor je: een heerlijke pistolet met brie, peer en walnoten! Ik heb het gemaakt op een pistoletje, maar je kunt er natuurlijk ook andere broodjes voor gebruiken, maar net wat je wilt! Als ik ergens ga lunchen en ik zie een broodje brie op de kaart staan ben ik al snel geneigd om …

Hummus

Hummus

Marjolein Teklu Bijgerecht, Recepten 0 Comments

Hummus koop ik eigenlijk altijd kant-en-klaar. Geen idee waarom, want het is echt heel simpel om zelf te maken. Ik had al wel een paar pogingen gedaan, maar ik vond het dan elke keer net niet lekker genoeg. Dus bleef ik het gewoon maar in de supermarkt kopen. Laatst had ik een keer een half blik kikkererwten over en toen …

Appelflap

Appelflappen

Marjolein Teklu Recepten, Tussendoortje 0 Comments

Ik realiseerde me laatst dat ik echt heel weinig baksels op mijn site heb staan, en eigenlijk ook heel weinig typisch Hollandse gerechten. Ik ben niet zo’n bakster, en ook niet echt een fan van de Hollandse keuken. Maar waar ik wel een fan van ben, zijn de Hollandse baksels. Appeltaart, boterkoek, en ook appelflappen doe je me echt een …

Wrappizza

Wrap pizza’s

Marjolein Teklu Bijgerecht, Lunch, Recepten 0 Comments

Een tijdje geleden alweer ontving ik van het PR bureau ‘Kroon op het Werk’ de Foodybox, een pakket met daarin allemaal lekkere producten die ik mocht uitproberen. Er zullen nog wel meer recepten online komen met producten die ik uit het pakket heb gebruikt, maar vandaag heb ik er in ieder geval vast eentje. Er zat een pot pastasaus in van …

Wortelsoep

Kruidige wortelsoep

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Soep blijft een van m’n favoriete maaltijden. Helemaal in de wat koudere maanden…zo’n heerlijk bord dampende soep op schoot…ik ben best een koukleum, dus een lekker bordje warme soep gaat er altijd wel in! Vandaag heb ik een recept voor je van een hele makkelijke wortelsoep waar je maar 5 ingrediënten voor nodig hebt! Je kunt natuurlijk variëren en extra …

broodjerookvlees

Broodje met rookvlees en kruidenkaas

Marjolein Teklu Lunch, Recepten 0 Comments

Ik bedacht me laatst dat ik helemaal geen recepten op mijn website heb staan voor broodjes. Schandalig, want vooral als ik vrij ben vind ik het heerlijk om een lekker luxe broodje voor mezelf te maken. Bijvoorbeeld met tonijnsalade of eiersalade, of met andere soorten beleg die ik in de supermarkt of bij de slager koop. Ik kan ook echt genieten van een …

nigellachili

Review ‘Keuken’ van Nigella Lawson

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Inspiratie, Recepten 0 Comments

Alweer een paar jaar geleden kreeg ik van mijn werk als kerstpakket zo’n cadeaubon die je kan inwisselen op een bepaalde website. Ik kon echt uit van alles kiezen, maar toen ik zag dat dit boek er tussenstond hoefde ik niet verder te kijken: die wilde ik!! Ik heb nog nooit zo lang en zo veel plezier gehad van een …

Uiensoep

Uiensoep

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Lunch, Recepten 0 Comments

Het is nog niet eens zo lang geleden dat ik voor het eerst uiensoep at. Ik had het al heel vaak in kookboeken voorbij zien komen en ook op de menukaart in restaurants. Maar op de een of andere manier had ik het dus gewoon nog nooit gegeten. Toen ik een keer een hapje proefde van mijn man, die het …

Parelcouscoussalade

Parelcouscous salade

Marjolein Teklu Lunch, Recepten 0 Comments

Alweer een tijd geleden kocht ik bij een Turkse supermarkt een zakje parelcouscous. Ik had wat recepten voorbij zien komen met deze couscous, maar had het nog nooit op, dus uit nieuwsgierigheid heb ik toen een zakje meegenomen. Ik had er een aantal recepten die ik op andere blogs vond mee gemaakt en was gelijk al fan van dit deze couscous! …

tomaatricottataart

Hartige taartjes met ricotta en tomaat

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Lunch, Recepten 0 Comments

Langzaamaan verschijnen er steeds wat meer recepten voor hartige taart op mijn blog. Ik ben toch echt wel fan hiervan! Dit keer is het geen recept voor een grote taart, maar voor kleine taartjes die je heerlijk als lunch kunt eten, of als avondeten met een salade erbij. Uiteraard kun je het recept aanpassen en er een grote taart van …

Pastitio

Foodblogswap: Griekse pastitio

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 4 Comments

Omdat de maand weer ten einde is, is het weer tijd voor….de Foodblogswap!! Deze maand kreeg ik de website van Culi-Sandra toegewezen en mocht ik van haar site wat lekkers uitkiezen om te koken. Het was weer lastig kiezen, want ik zag genoeg lekkere dingen voorbij komen. Maar uiteindelijk heb ik gekozen voor een gerecht waar ik nog nooit van had gehoord, namelijk …

ratatouille1

Ratatouille

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Ratatouille maken stond al best een tijd op mijn to-cook lijstje. Die is nog steeds ontzettend lang, maar deze kan ik in ieder geval vast afstrepen! Hoewel ik ook nog een keer een andere variant wil maken, namelijk die je gewoon op het fornuis bereid en die je lekker lang laat pruttelen. Dat vind ik wel een lekker receptje om …

zoeteaardappelsalade

Salade met geroosterde zoete aardappel

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Lunch, Recepten 0 Comments

Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een nieuw recept met zoete aardappel! Ik deelde al eerder mijn drie favoriete recepten met zoete aardappel, en nog steeds ben ik echt fan van deze groente! Een tijdje terug was ik op Pinterest aan het zoeken naar nieuwe ideeën voor gerechten met zoete aardappel en daar kwam ik een leuk …

capresespiesjes

Caprese spiesjes

Marjolein Teklu Bijgerecht, Recepten, Tussendoortje 2 Comments

De caprese spiesjes die ik vandaag met je deel zijn zo enorm makkelijk, dit is ook eigenlijk geen recept te noemen. Maar het is zo lekker dat ze toch een plaatsje op mijn website verdienen! Ik ben dol op de combinatie tomaat-basilicum-mozzarrella, zo’n simpele maar smaakvolle combi! Ik maakte deze spiesjes laatst toen ik een restje mozzarella had wat ik zonde …

jamiereview2

Review ‘Jamie’s Superfood’ van Jamie Oliver

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Inspiratie, Recepten 0 Comments

Ik heb vandaag weer een review voor je, namelijk van het nieuwste kookboek van Jamie Oliver: Jamie’s Superfood. Het duurde even voordat ik dit boek in huis had. Ik was in eerste instantie namelijk heel erg op de titel afgegaan en aangezien ik niet zo van de superfood’s ben, had ik totaal geen interesse om dit boek te kopen. Domme …

Hummus

Hummus met zongedroogde tomaat

Marjolein Teklu Bijgerecht, Lunch, Recepten 2 Comments

Een paar weken geleden ontving ik een pakketje van SOMA, een merk wat je misschien wel kent. SOMA is een bakkerij die gerezen, vast gebakken roggebrood maakt. Het is gewoon te koop in de supermarkt en je hebt verschillende soorten: waldkorn, speltkoren, limburgs rogge, rozijnen noten, ga zo maar door! Ik was al fan van dit brood en vond het dan …

snellegranola

Snelle granola

Marjolein Teklu Ontbijt, Recepten 0 Comments

Laatst had ik zo’n trek in granola, maar had het niet in huis. Meestal heb ik een voorraadje, maar die was nu op. Ik had geen zin om het in de oven te maken, want dan moest ik een tijdje wachten tot het klaar was. Maar wist je dat het ook heel makkelijk in een koekenpan kunt maken? En je …

pastaputtanesca

Review Miss Dahl’s heerlijkheden

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Inspiratie, Recepten 0 Comments

Ik heb al eerder over dit kookboek geschreven in dit artikel, maar omdat het toch wel een van mijn favoriete kookboeken is wilde ik er toch nog een apart artikel aan besteden. Ik heb het over het boek ‘Miss Dahl’s heerlijkheden’ van Sophie Dahl. Voor degenen die haar niet kennen, je kent haar opa hoogstwaarschijnlijk wel, dat is namelijk de schrijver Roald …

kikkererwtenburger1

Kikkererwtenburgers met aardappeltjes

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Onlangs kreeg ik weer een fijn pakketje bezorgd, namelijk met aardappeltjes van Celavita! Zoals jullie misschien weten doe ik mee met een bloginsiders actie, in samenwerking met leukerecepten.nl. Ik heb hiervoor al 2 andere keren pakketten ontvangen en mee gekookt (zie hier en hier voor de recepten) en ik was benieuwd wat dit pakketje zou zijn! Dit keer (de laatste keer is dit alweer!) …

Blueberrypancake

Havermout pannenkoekjes met blauwe bessen

Marjolein Teklu Ontbijt, Recepten 0 Comments

Het allereerste recept wat ik postte toen ik startte met dit blog, alweer bijna een jaar geleden, is dit recept. Havermout pannenkoekjes met banaan. Echt een succesrecept, heel makkelijk om te maken, lekker voedzaam…het staat hier dan ook nog bijna wekelijks wel een keer op de ontbijttafel. Vandaag heb ik een lekkere variant voor je, namelijk pannenkoekjes met blauwe bessen. Eigenlijk maak je …

Tapenade

Tapenade van olijven en zongedroogde tomaten

Marjolein Teklu Bijgerecht 0 Comments

Geen oranje recept op deze Koningsdag, maar een heerlijk receptje voor bij de borrel! Ik heb al vaker een lekker smeerseltje gedeeld, en vandaag heb ik er weer een: tapenade met olijven en zongedroogde tomaatjes. Binnen een paar minuten heb je een heerlijk schaaltje hiervan op tafel staan! Gezonder dan de variant uit de supermarkt die vol toevoegingen zit, en minstens …

Pindasoep

Review ‘Zoals alleen oma dat kan’ van Danny Jansen

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Inspiratie, Recepten 0 Comments

Alweer een tijdje geleden kocht ik het kookboek ‘Zoals alleen oma dat kan’. Ik koop niet heel vaak kookboeken, meestal leen ik ze bij de bibliotheek en haal ik eruit wat ik graag wil proberen, maar dit kookboek was er een die ik echt aan mijn collectie wilde toevoegen. Dus toen ik voor mijn verjaardag een boekenbon cadeau kreeg wist …

Risottobietjes

Risotto met bietjes en geitenkaas

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Een tijdje geleden deelde ik het recept voor tomatenrisotto en vandaag heb ik een nieuwe variant voor je: risotto met bietjes en geitenkaas. Ik vind het echt een heerlijke combinatie en het is ideaal als je een dagje vegetarisch wilt eten. Risotto heeft altijd wel wat tijd en aandacht nodig, je moet het blijven roeren, en steeds wat bouillon erbij doen natuurlijk, …

Couscous

Couscoussalade met gegrilde groenten

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Inspiratie, Lunch, Recepten 0 Comments

Ik begon dit jaar met een aantal goede voornemens. Wat vaker naar de sportschool, meer water drinken, minder snoepen…je kent het vast wel! Je kunt dit natuurlijk op elk moment van het jaar veranderen, maar zo’n nieuw jaar wat nog helemaal blanco voor je ligt nodigt wel uit tot een frisse nieuwe start met goede voornemens! Een van mijn goede voornemens  is …

Mexicaanseorzo | kook . eet . deel

Mexicaanse orzo salade

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Lunch 0 Comments

Een tijdje terug plaatste ik het recept voor Griekse orzo salade. Het was voor mij de eerste keer dat ik iets met orzo maakte, maar dat beviel eigenlijk zo goed dat ik inmiddels mijn voorraad orzo weer heb aangevuld toen ik laatst bij de Turkse supermarkt was. Ik ben aan de slag gegaan met een nieuw recept,  en ik heb er een Mexicaanse …

Chilicheesefries

Chili cheese fries

Marjolein Teklu Bijgerecht, Recepten 0 Comments

Zoals je misschien al eerder hebt gelezen doe ik mee als bloginsider voor Celavita en Leuke Recepten. Een paar weken geleden kreeg ik verschillende aardappels om te testen en daarmee maakte ik deze shepherd’s pie. Afgelopen week kreeg ik weer een nieuw pakket, ik was erg benieuwd wat ik dit keer mocht gaan testen! In het pakket zaten 2 soorten frietjes. …

Masalakip2 | kook . eet . deel

Surinaamse masala kip

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Dit recept kun je eten met roti, wraps, of rijst. Het is hoe dan ook lekker! Zoals jullie misschien al wel hebben gemerkt ben ik niet echt fan van de Hollandse pot en zijn de Nederlandse recepten op deze website dan ook zeer schaars. Ik denk ook niet dat daar heel veel verandering in zal gaan komen, ik vind alle …

Mueslimuffins

Muesli muffins

Marjolein Teklu Recepten, Tussendoortje 0 Comments

Het laatste Zuid-Afrikaanse recept van deze week is eigenlijk niet Zuid-Afrikaans. Toen ik na 5 maanden weer naar huis ging, hadden mijn huisgenoten een receptenboek samengesteld voor me, met daarin hun favoriete recepten, zo leuk!! Ik woonde daar in een huis met nog een aantal andere vrijwilligers, niet alleen Nederlanders, maar ook mensen uit Ierland, Belgie en Australie. We kookten …

zulukip1

Zulu kip

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Om nog even in de Zuid-Afrikaanse sferen te blijven, heb ik vandaag een Zulu recept voor je! Omdat ik toen ik in Zuid-Afrika was in de provincie Kwazulu Natal woonde en voornamelijk met de Zulu bevolking werkte, leek het me leuk om een typisch Zulu recept met jullie te delen. Kippenpoten in een heerlijke saus… Ik heb het toen ik daar …

Bobotie2 | kook . eet . deel

Bobotie

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 0 Comments

Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat ik in het vliegtuig stapte en voor 5 maanden vertrok naar Zuid-Afrika! Het voelt niet als 10 jaar, voor m’n gevoel is het nog maar veel korter geleden. Ik ging daar 5 maanden vrijwilligerswerk doen bij een project voor straatkinderen. Het waren intensieve, mooie, heftige, verdrietige en vooral leerzame maanden. Ik heb …

quesadilla1 | kook . eet . deel

Quesadilla’s met spinazie

Marjolein Teklu Bijgerecht, Lunch, Recepten 0 Comments

Dit receptje voor quesadilla’s is echt zo enorm makkelijk, snel klaar en lekker! Je kan het eten als lunch, of met een lekker soepje als avondeten, of gewoon serveren als hapje bij de borrel… Het is binnen een paar minuten klaar, en je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig! Ideaal toch? Ingrediënten voor 1 persoon: 2 (volkoren) wraps een flinke …

Havermouttaartbanaan | kook . eet . deel

Havermout taartje met banaan

Marjolein Teklu Ontbijt, Recepten 3 Comments

Omdat er zoveel positieve reacties kwamen op het havermout taartje met appel, ben ik aan de slag gegaan met een nieuwe variant op dit recept. En die deel ik vandaag met jullie: havermout taartje met banaan! Heel simpel, maar weer zo lekker! Met dit ontbijtje start je je dag in ieder geval gezond! Ingrediënten voor 1 persoon: 5 eetlepels havermout 1 banaan …

Stoofvlees2 | kook . eet . deel

Foodblogswap: Stoofvlees met herfstbock

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Recepten 2 Comments

Ik deed deze maand voor het eerst mee met de foodblogswap. Een heel leuk initiatief van een groep foodbloggers op Facebook! Iedereen die meedoet krijgt een blog van iemand anders toegewezen, en daar kies je dan een recept van uit waar je je eigen draai aan geeft. Ik kreeg de blog van Eef Kookt Zo toegewezen en ben op zoek gegaan naar …

Balineesei1

Balinese eieren

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Aan het begin van het jaar vulde ik de foodbucketlist tag in, en op de vraag in welk land je de oorspronkelijke versie van een gerecht wilde proeven, vulde ik ‘beef rendang’ in, in Indonesië. Toen ik die vraag beantwoordde had ik nooit gedacht dat ik een paar maanden later naar Indonesië zou vliegen, en daar beef rendang zou gaan …

Bananabread1 | kook . eet . deel

Bananabread

Marjolein Teklu Recepten, Tussendoortje 0 Comments

Wie jarig is, trakteert! Omdat ik vandaag weer een jaartje ouder ben geworden, trakteer ik jullie vandaag op bananabread…nou ja, een recept dan! Omdat ik niet echt een taartenbakster ben (wel een taart-eter, dat dan weer wel!), deel ik geen taartrecept, maar het recept van een van mijn favoriete baksels! Een van de eerste kookboeken die ik kocht toen ik …

wittebonensoep2

Witte bonensoep

Marjolein Teklu Lunch 1 Comment

Toen ik afgelopen september samen met mijn man een rondreis maakte in het noord-westen van de Verenigde Staten, verlangde ik regelmatig heel erg naar gezond eten. De mensen die daar ook zijn geweest herkennen dit waarschijnlijk wel, want het is daar (vooral buiten de grote steden) bijna onmogelijk om gezond te eten. En je maakt me af en toe echt …

hachee1 | kook . eet . deel

Hachee

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Je zal op deze website niet zoveel echte Hollandse recepten vinden, omdat ik niet zo’n fan van de Hollandse pot ben…maar voor het recept van vandaag kan je me echt wakker maken: hachee. Alleen om de geur die in je huis verspreid wordt als dit staat te sudderen zou je het al klaar maken! Ingrediënten voor 2 personen: ongeveer 400 …

linzensoep | kook . eet . deel

Linzensoep

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

In de herfst en winter zou ik echt elke dag wel een kom soep lusten! Eigenlijk het hele jaar door wel, maar vooral als het buiten koud is kan ik daar echt van genieten! Dit recept voor linzensoep is een van mijn favorieten. Het is heerlijk kruidig, gezond, en je hebt er niet veel werk aan. Ik eet het vaak …

pompoenhummus1 | kook . eet . deel

Pompoen hummus

Marjolein Teklu Bijgerecht 0 Comments

Ik heb vandaag weer een lekker receptje voor jullie….pompoen hummus! Wij zijn hier thuis DOL op hummus. We hebben het ook echt altijd in huis. Af en toe maak ik het zelf, maar we hebben in ieder geval standaard de kant-en-klare variant in de koelkast liggen. Laatst zag ik in de supermarkt pompoen hummus liggen, en toen ik me bedacht …

caponata1

Siciliaanse caponata

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Een tijdje terug zat in in het kookboek ‘The Green Kitchen Travels’ te lezen. Dit is het kookboek van een stel wat met hun dochtertje de wereld over is gereisd, en de inspiratie die ze tijdens die reis hebben opgedaan is samengevat in dit boek. Het zijn allemaal vegetarische recepten, die grotendeels ook veganistisch zijn. Ik vond het kookboek erg leuk …

kaasstengels | kook . eet . deel

Kaasstengels

Marjolein Teklu Bijgerecht, Tussendoortje 0 Comments

Toen ik de gevulde bladerdeegsterren maakte, had ik wat bladerdeeg over. Omdat ik het zonde vond om dit weg te gooien, besloot ik er kaasstengels van te maken. Superlekker en in een handomdraai klaar! Ingrediënten: bladerdeeg parmezaanse kaas nigellazaad (sesamzaad kan ook) Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Rol het bladerdeeg tussen je handen tot stengels. …

risotto3

Tomatenrisotto

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Het is gewoon al bijna kerst!! Door alle drukte rondom de feestdagen vliegt december altijd voorbij voor m’n gevoel. Maar nog een paar dagen, dan is het toch echt zo ver! Om nog even een beetje gezond te doen (een beetje, want ik kan niet zeggen dat dit supergezond is), heb ik vandaag dit heerlijke recept voor jullie. Een gerecht …

bladerdeegster2 | kook . eet . deel

Gevulde bladerdeeg-ster

Marjolein Teklu Bijgerecht 0 Comments

Omdat ik met kerst zelf niet hoef te koken dit jaar ben ik eerlijk gezegd niet heel erg met kerstrecepten bezig. Op alle andere foodblogs zie ik ze wel volop voorbij komen, misschien doe ik daar volgend jaar ook aan mee, maar dit jaar is hier geen kerstmenu te vinden!  Ik kook en deel nu eigenlijk vooral gezonde recepten, om alle …

minestrone1 | kook . eet . deel

Minestrone soep

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Al best een tijd stond het op mijn ‘to-cook’ lijstje: minestrone soep. Ik had het al zo vaak voorbij zien komen, in kookboeken en op internet. En zo enorm veel varianten! En omdat er zo veel variaties mogelijk zijn vroeg ik me af: wat is minestronesoep nou precies? Ik ben het op gaan zoeken en snap nu al die verschillende recepten ervoor. …

pastasalade1 | kook . eet . deel

Pastasalade met tonijn

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Lunch 0 Comments

Omdat ik elke dag lunchen met brood een beetje saai vind, maak ik regelmatig, om af te wisselen, een lekkere salade als lunch. Soms een gewoon met sla, of een couscous salade (een recept hiervan vind je hier en hier), en soms een lekkere pastasalade. Deze pastasalade met tonijn is denk ik wel mijn favoriete! In het recept ben ik zuinig geweest met de mayonaise …

havermouttaart2 | kook . eet . deel

Havermout taartje

Marjolein Teklu Ontbijt 7 Comments

Weer een nieuw ontbijt recept met havermout! Dit is niet iets wat je snel op tafel hebt, dus op werkdagen door de weeks is dit misschien niet een handig ontbijt. Maar als je vrij bent, of lekker rustig aan kunt doen in het weekend, is dit echt een traktatie! Het is makkelijk om te maken en het is niet veel …

pompoensoep

Pittige pompoensoep

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Lunch 0 Comments

Het is weer maandag! Na een weekend vol chocoladekruidnoten, taart en boterletter gaan we de nieuwe week weer met goede voornemens in! Ik wel tenminste, weer even ‘normaal’ eten…hoewel al dat gesnoep best lekker was 🙂 Maar…goede voornemens dus! Ik heb vandaag een gezond soep-recept! Niet de eerste soep die ik met jullie deel, en ook zeker niet de laatste! …

linzenhummus | kook . eet . deel

Rode linzen hummus

Marjolein Teklu Bijgerecht 2 Comments

Smeerseltjes….ik ben er dol op! Tapenade, kruidenkaas, hummus…ga zo maar door! Lekker in het weekend met een stokbroodje en een glaasje wijn…of bij het avondeten met vers turks brood….I love it! Meestal maak je hummus van kikkererwten, maar van rode linzen kun je het ook heel gemakkelijk maken! Hieronder lees je hoe je dat doet. Ingrediënten:  180 gram rode linzen 1 …

carrotcakeoatmeal

Carrot cake oatmeal

Marjolein Teklu Ontbijt 0 Comments

Zoals ik al eerder schreef moest ik vroeger echt niks hebben van warme havermoutpap. Helemaal niet van warme pap…mijn moeder at regelmatig een warme kom pap en ik kon alleen maar vol verbazing en gruwelend toekijken. Hoe kan je zoiets naar binnen krijgen?? In de maanden dat ik in Zuid-Afrika woonde heb ik havermoutpap leren eten, en eenmaal thuis ging …

IMG_4666

IJsthee

Marjolein Teklu Drinken 0 Comments

Ik ben dol op thee. Ook op koffie, maar dat probeer ik een beetje te beperken tot 1 of 2 kopjes per dag, maar thee drink ik eigenlijk de hele dag door, vooral kruidenthee. Maar als het buiten echt warm is, ga ik over op de koude dranken. Nou ja, dranken….meestal water eigenlijk. Ik hou niet zo van zoete drankjes, …

Clafoutis met druiven | KOOK . EET . DEEL

Clafoutis met druiven

Marjolein Teklu Nagerecht 0 Comments

Zoals beloofd hier het recept van mijn toetje met druiven. Omdat ik net terug ben van vakantie en het Amerikaanse eten nou niet bepaald gezond is, probeer ik even zo min mogelijk te snoepen. Zoveel mogelijk vitamines en zo min mogelijk suiker, dat heb ik de laatste weken wel genoeg op (die suiker dan!). Maar toen ik mijn jetlag probeerde …

DSC02896

Makkelijke kippensoep

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Lunch 0 Comments

Ik maak altijd een maaltijdplanning voor de hele week. Meestal doe ik dat aan de hand van de folders, ik kijk wat er in de aanbieding is en dan bedenk ik wat ik ga koken. Dat heeft veel voordelen, omdat ik verder niet meer na hoef te denken wat ik ga eten die week, maar soms loopt de week een …

DSC01470

Rode curry met kip en sperziebonen

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Dit is voorlopig even het laatste recept wat ik met jullie deel. Morgen ga ik namelijk heerlijk op vakantie! 3 weken rondreizen door het noordwesten van de USA, zo’n zin in!! Ik heb besloten om echt vakantie te gaan vieren en, behalve veel inspiratie op te doen, niet met mijn blog bezig te zijn. Daarom zal het even stil zijn …

DSC01630

Simpele ovenpasta

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Onder het mom van ‘beat that jetlag’ is er hier weer een blog van mij! Vanmorgen zijn we geland na een heerlijke vakantie! We hebben drie weken rondgereisd door het noordwesten van de USA, heel veel gezien en meegemaakt, en heel veel genoten!! Na drie weken in hotels te hebben geslapen en niet zelf te hebben gekookt ben ik wel …

DSC01629

Gevulde zoete aardappel, blog voor PUUR Vandaag

Marjolein Teklu Hoofdgerecht, Inspiratie, Recepten 0 Comments

Het is herfst! Een van mijn favoriete jaargetijden! Het seizoen van pompoenen, boswandelingen, kaarsjes en warme chocolademelk. Het seizoen van de kruidnoten en gevulde speculaas, van knisperende bladeren onder je voeten, goudkleurige bomen en van liters thee. Ok, ik ben niet zo’n fan van regen en kou, maar behalve dat vind ik het echt een heerlijke tijd van het jaar! …

DSC02851

Aubergine met chermoula

Marjolein Teklu Bijgerecht 0 Comments

Een van de laatste kookboeken die ik in mijn handen kreeg, was Persiana van Sabrina Ghayour. Het boek is al een tijdje uit, maar ik had het nog niet gelezen. Nu heb ik spijt dat ik het niet eerder heb gelezen, want oh wat staan hier lekkere recepten in!!! Ik heb er inmiddels al een aantal gerechten uit gekookt en echt …

DSC02923

Simpele couscous salade

Marjolein Teklu Lunch 0 Comments

Weer een receptje van een couscous salade. Ik vind dit zelf echt een ideaal recept, omdat het gemaakt wordt van ingrediënten die je meestal gewoon in huis hebt (ik wel tenminste). En je kan er eigenlijk in doen wat je zelf lekker vindt. Voeg bijvoorbeeld een lente-ui toe, doperwten of paprika… Ik maak hem ook elke keer weer anders, het …

DSC02964

Chocolade kruidnoten fudge

Marjolein Teklu Tussendoortje 0 Comments

Ik ga hier niet teveel over zeggen. Dit is gewoon echt heel heel heel erg lekker!! Een tijd geleden vond ik in het kookboek van Uit Paulines Keuken een recept voor fudge met Oreo koekjes. Aangezien de winkels vol liggen met sinterklaas snoepgoed en ik echt dol ben op (pure) chocolade kruidnoten, besloot ik er een andere draai aan te geven, en …

IMG_6417

Yoghurt-feta dip

Marjolein Teklu Bijgerecht 0 Comments

Zoals ik al eerder schreef, ben ik best een beetje Pinterest-verslaafd en vind ik het heeeeerlijk om daar te zoeken naar lekkere recepten. Ik heb een aardige verzameling inmiddels en af en toe maak ik er iets van, eigenlijk zou ik het wat vaker moeten doen… Het recept voor deze dip vond ik er ook, en paste ik hier en …

DSC02869

Griekse havermoutmuffins

Marjolein Teklu Tussendoortje 0 Comments

Havermout heb ik ‘ontdekt’ toen ik ongeveer 10 jaar geleden een aantal maanden in Zuid-Afrika woonde en werkte. Ik heb daar heel wat keren in een grote pan havermoutpap staan roeren, al huiverend, want dat eet je toch niet?? Tot ik een keer besloot om het te proeven en het tot mijn verbazing echt heerlijk vond! Sinds die tijd ontbijt …

DSC01634

Beef Rendang

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Ik heb het al eerder gezegd, maar een van mijn favoriete keukens is de Indonesische keuken. En dan niet de maaltijden van de kant-en-klare boemboe’s, maar de gerechten waar echt alles zelf is gemaakt. Ik ben ook een beetje verwend hiermee, want toen mijn vader begon met koken, kookte hij vooral Indonesisch. En dan niet 1 of 2 gerechten, maar …

DSC02781

Witlof a la mama

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 4 Comments

Ik heb het al eerder geschreven, ik heb niet echt van die typische familie-recepten meegekregen van huis uit. Geen ‘grootmoeders draadjesvlees’ of zoiets… Maar toch zijn er wel een paar gerechten die mijn moeder vroeger maakte die ik nu soms een beetje mis. En dus zelf ga maken. En die ik later aan mijn kinderen kan meegeven, die wel grootmoeders …

Gezonde havermoutkoekjes | KOOK . EET . DEEL

Gezonde havermoutkoekjes

Marjolein Teklu Tussendoortje 6 Comments

Een recept voor makkelijke en gezonde havermoutkoekjes. Ik bak niet heel erg vaak, hoewel ik in de herfst- en wintermaanden wel vaker iets lekkers in de oven schuif, al is het alleen al voor de geur in huis! Persoonlijk vind ik koken leuker dan bakken, maar dat is ook omdat je met koken wat meer controle hebt over wat je …

DSC01601

Lasagne

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Italiaans eten is echt zo enorm lekker! Wij eten het meestal wel een paar keer per week! Lekkere spaghetti met zelfgemaakte saus, risotto, gnocchi, ik krijg er volgens mij echt nooit genoeg van! Wat ik ook echt heel lekker vind is lasagne. Het is wat meer werk, maar ik heb het er graag voor over! En na heel veel pogingen om …

Zoete aardappelstamppot | KOOK . EET . DEEL

Zoete aardappelstamppot

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Dit recept is echt zo ongelofelijk makkelijk! En (niet onbelangrijk) ook heel erg lekker! En gezond. Genoeg reden om het een keer (of zoals ik, regelmatig) te maken toch?? Je kan eindeloos variëren met de ingrediënten. Eet het met rucola in plaats van spinazie, met geitenkaas in plaats van feta, of voeg bijvoorbeeld een handje grof gehakte walnoten toe. Ingrediënten …

Moussaka | KOOK . EET . DEEL

Moussaka

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Moussaka is best een flinke klus om te maken, maar ik vind het zo lekker dat ik het wel echt het werk waard vind. Ik maakte het regelmatig en vond het recept dat ik gebruikte erg lekker, tot we vorig jaar tijdens onze huwelijksreis een dagje het Griekse eiland Kos bezochten en ik daar moussaka at. Die was zoveel lekkerder! …

Applecrumble

Gezonde apple crumble

Marjolein Teklu Ontbijt 0 Comments

Ik vind het altijd zo zonde om fruit weg te gooien! Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om fruit wat net te rijp is toch nog te gebruiken, bijvoorbeeld in een smoothie. Wat ik meestal van appels die net te rijp zijn maak, is deze gezonde apple crumble. Lekker met ijs of slagroom (dat maakt het dan weer wat minder gezond), …

Masala Chicken | KOOK . EET . DEEL

Masala Chicken

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Ik heb zelf best veel kookboeken, maar leen ze ook regelmatig in de bibliotheek. Zo ook het boek waar dit recept uit komt, ‘De Joodse Keuken’ van Claudia Roben. In dit boek staan ruim 800!! recepten, en staat ook veel geschiedenis over de Joodse cultuur beschreven. Dit recept voor ‘masala chicken’ smaakte erg goed, ik heb het hier en daar …

Dadelballetjes | KOOK . EET . DEEL

Dadelballetjes

Marjolein Teklu Tussendoortje 0 Comments

Ik heb al heel veel recepten voor dadelballetjes voorbij zien komen op internet en heb er ook al aardig wat uitgeprobeerd. Ik vind het echt een ideaal tussendoortje: lekker en ook nog eens gezond! Je kan eindeloos variëren met de ingrediënten en er in doen wat je lekker vindt. Dit is mijn variatie, hoe ik ze meestal maak, maar ik …

IMG_7632

Pasta di mama

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Veel mensen hebben van die familie recepten. Die ze van hun moeder hebben leren koken, of van hun oma… Ik heb dat niet. Ok, er zijn 1 of 2 recepten die mijn moeder vroeger maakte, die ik nu wel eens kook, maar verder eigenlijk niet. Bij ons thuis werd er veel gekookt uit pakjes, zakjes en potjes, en toen ik …

DSC01311

Tonijnsalade

Marjolein Teklu Bijgerecht, Lunch 0 Comments

Ik ben dol op vis, maar omdat mijn man het niet lekker vindt maak ik het eigenlijk nooit klaar. Je zal daarom ook weinig tot geen vis-recepten gaan vinden op dit blog. Als we uit eten gaan bestel ik meestal vis, en daar geniet ik dan extra van! Een van de weinige dingen met vis die mijn man wel lust …

DSC01321

Indonesische eiercurry

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Als je aan me vraagt wat mijn lievelingseten is zou ik je echt geen antwoord kunnen geven. Ook niet op de vraag wat mijn lievelingskeuken is. Ik vind echt zo veel lekker: Italiaans, Mexicaans, Arabisch…. Een van mijn (vele) favoriete keukens is de Indonesische keuken. Ik heb de liefde voor deze keuken denk ik een beetje van mijn vader meegekregen, die …

IMG_8019

Zoete aardappel frietjes

Marjolein Teklu Bijgerecht 0 Comments

Toen ik laatst iets met zoete aardappel had gemaakt, en een aardappel over had is dit recept ontstaan. Hoewel…recept…ik weet niet eens of ik het zo wel mag noemen, het is zo enorm simpel en zo weinig werk. Maar zo lekker!! Er komt geen olie aan te pas, dus het is ook echt heel gezond. Hoewel ik het met een …

IMG_4602

Tomatensoep

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Er gaat niks boven een zelfgemaakte pan soep toch? Ik, en volgens mij vele Nederlanders met mij, maken in het weekend graag een grote pan soep, het liefst op zaterdag al, dan is ie zondag nog lekkerder! Ik maak het niet elk weekend, maar wel regelmatig. Linzensoep, tomatensoep, pompoensoep…hmm ik lust het allemaal! Het recept wat ik vandaag met jullie …

DSC01329

Spinazieflapjes

Marjolein Teklu Lunch 0 Comments

Toen het een tijdje terug zo stormde op zaterdag en mijn plannen voor die dag letterlijk in het water vielen, besloot ik om mijn middag in de keuken door te brengen, en wat nieuwe dingen te gaan maken met de restjes die we nog in huis hadden. Ik had nog een paar plakjes bladerdeeg in de vriezer, nog wat verse spinazie …

DSC01253

Eenpans pasta

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Ik kan echt uuuuuuren op Pinterest kijken, op zoek naar leuke ideeën voor huisdecoratie, reisbestemmingen, en uiteraard naar lekkere recepten. Ruim een jaar geleden alweer kwam ik een recept tegen voor een eenpans pasta, een recept waar je alle ingrediënten in dezelfde pan kookt. Het zag er zo lekker en simpel uit dat ik het recept had gepind, en nam …

spaanserijstsalade

Spaanse rijstsalade

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Omdat ik dol ben op nieuwe recepten proberen, en veel op zoek ben naar inspiratie, probeer ik regelmatig recepten die ik vind op andere foodblogs. Dit recept vond ik alweer een tijd geleden op de website van Chickslovefood, en is zo goed bevallen dat het hier regelmatig op tafel staat. Wel heb ik het een klein beetje aangepast, aangezien wij geen …

granola1 | kook . eet . deel

Granola

Marjolein Teklu Ontbijt 2 Comments

Door de week heb ik, doordat ik op tijd de deur uit moet voor mijn werk, niet echt de tijd om uitgebreid te ontbijten. Daarom maak ik in het weekend meestal een flinke pot granola, dan hebben we toch ’s morgens een lekker en voedzaam ontbijt. Het recept is simpel, je hebt er niet veel verschillende ingrediënten voor nodig, en …

Spaghetti met kip en pesto

Spaghetti met kip en pesto

Marjolein Teklu Hoofdgerecht 0 Comments

Dit is echt een ideaal recept voor een doordeweekse dag, of als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan en toch lekker wilt eten. Bij ons thuis is dit een van de favoriete gerechten en het staat dan ook regelmatig op tafel! Het is het lekkerst met zelfgemaakte pesto, maar ook met kant-en-klare pesto smaakt het …