FullSizeRender

Weekmenu #20

Marjolein Teklu Inspiratie 0 Comments

Tjongejonge wat was het koud de afgelopen dagen! Nu ben ik ook wel een koukleum hoor, en ook echt geen fan van de winter, dus ik vind het al snel te koud. Geef mij maar het voorjaar, ik tel de dagen nu al af!
Wat ik wel een voordeel vind van deze koude dagen, is dat het een mooie gelegenheid is om lekkere soepen en stoofpotten te maken, want daar ben ik dol op! Ik heb daarom ook een lekker verwarmend weekmenu gemaakt dit keer, vol winterse gerechten!

Boerenkool stoofpot

Bij de winter hoort boerenkool toch? En boerenkool is niet alleen lekker in stamppot, maar ook in deze stoofpot is het echt heerlijk!

Boerenkoolstoof | kook . eet . deel

Stoofschotel met rode linzen en kipcervelaat

Nog een stoofschotel, dit keer met rode linzen, spinazie en kipcervelaat. Ook een heerlijk gerecht, makkelijk te maken en best snel klaar! Handig voor een doordeweekse dag!

Stoofpotlinzen

Kruidige wortelsoep

Deze soep is snel klaar en bevat maar weinig ingrediënten. Een heerlijke soep op een koude winterdag, lekker met een broodje erbij of een salade.

Wortelsoep

Spaanse kikkererwtenstoof

En weer een stoofschotel, dit keer een vegetarische met kikkererwten. Lekker met gerookte paprika erdoor, wat dit gerecht een heerlijke smaak geeft!

spaansekikkererwtenstoof

Chili

Deze chili eet ik het hele jaar door, maar in de koude wintermaanden staat het extra vaak op tafel. Het is een recept van Nigella Lawson, en is echt favoriet hier in huis. Ik maak hiervan meestal een dubbele portie, zodat ik het de volgende dag ook kan eten, of ik vries een deel in.

nigellachili

Hachee

Dit winterse weekmenu is natuurlijk niet compleet zonder een recept met stoofvlees! Alleen om de geur in je huis zou je deze al maken, het gaat er zo lekker van ruiken!

hachee1 | kook . eet . deel

Dat was het weekmenu weer voor dit keer! Ik weet nog niet of er meer weekmenu’s zullen gaan verschijnen, ik heb er nu 20 gemaakt en zie in de bezoekersaantallen dat de weekmenu’s niet heel goed bekeken worden. Omdat het best veel werk is om elke keer een menu te maken en uit te werken weet ik nog niet of ik hiermee door ga. Maar dat horen jullie nog van me! Eet smakelijk in ieder geval weer!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *