Terug van weggeweest…I’m back!

Marjolein Teklu Inspiratie 3 Comments

Kookeetdeel is terug van weggeweest! Na een heeeeeele lange pauze ben ik er weer! De afgelopen periode heb ik echt goed nagedacht of ik nog wel verder wilde met mijn blog, en zo ja, hoe dan? Er zijn nu eenmaal al zo ontzettend veel (food)blogs te vinden, wat is de toevoeging van mijn artikelen? Toch ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het weer op wil pakken, ik vind het gewoon echt heel leuk om te doen.

Persoonlijk is er een hoop veranderd sinds ik mijn laatste blog schreef. Mijn dochtertje is inmiddels 2 jaar oud en een heerlijke peuter! We genieten enorm van haar, het is echt een vrolijk meisje met een lekker eigen willetje. Ik vind het zo bijzonder om te zien hoe ze zich ontwikkelt en elke dag weer nieuwe dingen kan doen en zeggen.

Qua koken en eten is er een flinke omslag geweest. Omdat ik al jaren tob met mijn gezondheid (ik heb fibromyalgie en CVS) en de medische wereld mij niet verder kan helpen, ben ik zelf gaan zoeken naar dingen die mij zouden kunnen helpen om de klachten te verminderen. Na het zien van een aantal documentaires op Netflix (What the Health, Forks over Knives en nog een aantal anderen) heb ik in augustus 2017 besloten om te stoppen met het eten van vlees. In de eerste plaats om te kijken wat dit met mijn lichaam zou doen, maar de documentaires maakten me ook echt bewust van al het dierenleed en de behoorlijke invloed die de vlees- en zuivelindustrie op het milieu hebben. Melkproducten at en dronk ik eigenlijk al niet, omdat ik hier niet goed op reageer, en sinds begin dit jaar ben ik ook met het eten van eieren gestopt. Een flinke verandering die de nodige uitdagingen met zich mee kan brengen, maar ik ben elke dag nog blij met deze keuze. Ik ben zeker niet klachten-vrij, maar merk wel verbetering. De pijn en moeheid zijn nog aanwezig, maar ik herstel wel sneller. Waar ik voorheen na bijvoorbeeld een dagje weg een aantal dagen enorm veel pijn had, herstel ik nu veel sneller van de klachten en is het na een dag al een stuk minder. En wie weet verbetert dit nog verder als ik op deze manier blijf eten.

Zoals ik al zei ben ik in de eerste plaats puur voor mezelf gestopt met het eten van dierlijke producten. Maar met al het nieuws in de media over de klimaatverandering en opwarming van de aarde sta ik nog meer achter mijn keuze.IMG_2457

Hoe gaat kookeetdeel eruit zien? Voorheen was mijn ‘motto’: ik kook, ik eet het op, en als het lekker is deel ik het recept. Nog steeds zullen recepten een belangrijk deel van mijn blog blijven, maar toch wil ik me ook richten op andere onderwerpen.

Kook: ik zal recepten blijven delen, alleen zullen dit alleen nog veganistische recepten zijn. Recepten zonder dierlijke producten dus. Ik hoop je hierbij te inspireren en te motiveren om minder vlees te eten en dat je zal ontdekken dat je geen vlees nodig hebt om lekker te kunnen eten!

Eet: ik zal leuke hotspots met je delen, weekmenu’s voor je samenstellen en mijn eigen eetdagboek laten zien. Ook zal ik soms wat informatie delen over een bepaald product of over voedingsstoffen.

Deel: onder ‘deel’ zal ik je meenemen in mijn zoektocht naar gezonder en duurzamer leven, ‘slow-living’ en meer van dat soort onderwerpen. Hoe je beter voor jezelf en ook voor je omgeving kunt zorgen. Dit zullen dus wat persoonlijkere artikelen zijn.

IMG_2459

Voordat ik stopte met bloggen kwam er twee keer per week een nieuwe blog online, en soms drie keer per week. Ik merkte dat dit best een opgave was naast een baan, huishouden en kind, en ik wil ook geen afgeraffelde artikelen plaatsen of recepten die net niet goed zijn. Dus ik heb besloten om geen vast aantal blogposts per week te delen, maar alleen iets te posten als ik er tijd voor heb en als ik een goed artikel heb. Het aantal artikelen dat op mijn site stond is ook ernstig verminderd, dit omdat ik alle recepten waar dierlijke producten doorheen zaten heb verwijderd. Maarrrrr niet getreurd! Een groot aantal van deze artikelen is prima te ‘veganizen’, dus zal opnieuw weer gepost worden, maar dan als plantaardig recept!

Nou, dat was een hele lap tekst, knap dat je het hebt uitgelezen 🙂 Mocht je vragen/opmerkingen hebben, stuur me gerust een berichtje! En als je tips of ideeën hebt voor recepten of artikelen waar je graag wat meer over wilt weten, let me know!!

 

Groetjes, Marjolein

 

Deel deze post

Comments 3

  1. Haha, zo moeilijk is het niet om je blog uit te lezen, het is erg interessant! 🙂

    Ben benieuwd naar recepten en je zoektochten hier in! Thanks!

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *